ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Η ανεργία στην ΕΕ παραμένει στο 10%

Eurostat: Η ανεργία στην ΕΕ παραμένει στο 10%
Σχεδόν ο ένας στους δέκα εργαζόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν άνεργος τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία...

Σχεδόν ο ένας στους δέκα εργαζόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν άνεργος τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, καταδεικνύοντας ότι ο δείκτης της ανεργίας παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών.

Στην ευρωζώνη η ανεργία έφθασε το 10%, ενώ γενικά στην ΕΕ των 27 ήταν στο 9,6%, ανακοίνωσε η Eurostat.

Πάντως, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο, κατέγραψε μια μικρή πτώση του πραγματικού αριθμού των ανέργων - οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 19.000 στην ΕΕ συνολικά και κατά 73.000 στην ευρωζώνη σε σύγκριση με το Νοέμβριο.

Συνολικά, κατά τα στοιχεία της Eurostat, 15,775 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά ο αριθμός έφθασε τα 23,179 εκατομμύρια.

Μεταξύ των 21 χωρών για τις οποίες ήταν διαθέσιμα μηνιαία στοιχεία, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε μόνο τέσσερις--περιλαμβανομένων του Βελγίου, όπου σοβεί πολιτική κρίση, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας.

Η ανεργία μεταξύ των νέων όμως παρέμεινε σε ανησυχητικά υψηλό επίπεδο, στο 21%, ποσοστό που έμεινε απαράλλακτο από το Νοέμβριο. Στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά τι, από το 20,5% στο 20,4%.

Τα υψηλότερα ποσοστά των ανέργων νέων καταγράφηκαν στην Ισπανία (42,8%, με τη συνολική ανεργία στο 20,2%) και στη Σλοβακία (37,3%), ενώ στη Γερμανία --η οποία χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη Ευρωπαϊκή οικονομία--, ο δείκτης αυτός έφθασε μόλις το 8,6%.

Η συνολική ανεργία στη Γερμανία ανήλθε σε 6,6%. Στη Γαλλία, το συνολικό ποσοστό των ανέργων ήταν στο 9,7%. Τα χαμηλότερα συνολικά ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν σε Ολλανδία (4,3%), Λουξεμβούργο (4,9%) και Αυστρία (5%).

Πηγή: newscode.gr