ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετεξεταστέα η Ελλάδα σε ζητήματα καινοτομίας

Μετεξεταστέα η Ελλάδα σε ζητήματα καινοτομίας
Στην 19η θέση του πίνακα επιδόσεων για την καινοτομία βρίσκεται η χώρα μας σε θέματα καινοτομίας, μεταξύ των 27 της ΕΕ...

Στην 19η θέση του πίνακα επιδόσεων για την καινοτομία βρίσκεται η χώρα μας σε θέματα καινοτομίας, μεταξύ των 27 κρατών-μελών της ΕΕ και συγκεντρώνοντας επιδόσεις «κάτω από τον κοινοτικό μέσο όρο».

Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από την ετήσια έκθεση της Κομισιόν, που δημοσιοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, λίγες μέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών των κρατών-μελών της ΕΕ, που θα εστιάσει σε ζητήματα έρευνας και καινοτομίας.

Οι επιδόσεις των κρατών-μελών αξιολογούνται στη βάση 25 δεικτών για τις δαπάνες και τις επενδύσεις στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας.

Η χώρα μας, μαζί με την Σλοβακία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Μάλτα, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ιταλία και την Πορτογαλία κατατάσσεται στην τρίτη κατηγορία των κρατών-μελών με επιδόσεις κάτω από το μέσο κοινοτικό όρο.

«Ηγέτες της καινοτομίας» θεωρούνται η Σουηδία, η Δανία, η Φιλανδία και η Γερμανία.

Στην δεύτερη κατηγορία, με επιδόσεις κοντά στο μέσο κοινοτικό όρο κατατάχθηκε η Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Κύπρος, η Σλοβενία και η Εσθονία.

Ουραγοί και μάλιστα με δείκτες σαφώς χαμηλότερους από το μέσο κοινοτικό όρο, θεωρούνται η Ρουμανία, η Λιθουανία, η Βουλγαρία και η Λετονία, που διαμορφώνουν και την τέταρτη κατηγορία των χωρών μελών της ΕΕ.

Πηγή: www.newscode.gr