ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης

Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης
Αλλαγές στο νομοσχέδιο για την σύσταση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης...

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για την σύσταση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο της επί της αρχής συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου.

Η κυριότερη αλλαγή αφορά την συνεργασία του ΕΤΕΑΝ με χρηματοπιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, επενδυτικά ταμεία και άλλους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, όπου πλέον, οι όροι και οι διαδικασίες των συνεργασιών αυτών, δεν θα επαφίενται στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΕΑΝ, αλλά θα εγκρίνονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Στο ίδιο άρθρο 4, γίνεται επίσης πλέον, ρητή αναφορά σε συνεργασία του ΕΤΕΑΝ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Αναφέρεται επίσης, πως οι σχετικές αλλαγές, αποτυπώνονται και στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, το οποίο υπερψηφίζεται απόψε στη Βουλή, με μεγάλη πλειοψηφία.

- Σημειώνεται πως με έντονο τρόπο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και η εισηγήτρια του κόμματος, Ευαγγελία Αμανατίδου, διαμαρτυρήθηκαν για την κατάθεση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, τροπολογίας για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, σημειώνοντας πως ο Κανονισμός απαγορεύει την κατάθεση τροπολογιών σε νομοσχέδια, άσχετα με το περιεχόμενό τους. Η συζήτηση για την επίμαχη πρόταση της ΝΔ, θα γίνει αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ