ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλεγχοι για τις τιμές των καυσίμων στη Κρήτη

Έλεγχοι για τις τιμές των καυσίμων στη Κρήτη
Αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησαν στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Κρήτη και στο πλαίσιο...

Αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησαν στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Κρήτη και στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας προκειμένου να διακριβώσει τα αίτια για τις υψηλές τιμές των υγρών καυσίμων στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε πρατηριούχους, στα γραφεία των νομαρχιακών ενώσεων βενζινοπωλών του νησιού καθώς και στα γραφεία των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών EΚΟ και BP.
Οι ελεγκτές πήραν τους σκληρούς δίσκους και τα πρακτικά των συνεδριάσεων των ενώσεων καθώς και αυτά των γενικών τους συνελεύσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η ενεργοποίηση της Επιτροπής, ξεκίνησε με αφορμή την απόκλιση που εμφανίζουν οι μέσες τιμές των υγρών καυσίμων στην Κρήτη, σε σύγκριση με τους άλλους νομούς της χώρας.

Σήμερα, η μέση τιμή της αμόλυβδης στο νομό Χανίων διαμορφωνόταν στα 1,693 ευρώ το λίτρο, στο νομό Ρεθύμνης στο 1,71 ευρώ, στο νομό Ηρακλείου στο 1,674 ευρώ και στο νομό Λασιθίου στο 1,72 ευρώ.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι παρόμοιο έλεγχο, είχε διενεργήσει η Επιτροπή και προ διετίας, χωρίς ωστόσο να έχει κοινοποιήσει κάποιο συμπέρασμα.