ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Δεν θα ληφθεί η μεγάλη απόφαση την Παρασκευή»

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Δεν θα ληφθεί η μεγάλη απόφαση την Παρασκευή»
"Δεν θα πρέπει να περιμένουμε τη μεγάλη απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής"...

"Δεν θα πρέπει να περιμένουμε τη μεγάλη απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής" υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής θα χαραχθεί ένας οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση της κρίσης του ευρωπαϊκού χρέους, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε θα πρέπει να δοθεί μία ολοκληρωμένη απάντηση στην κρίση χρέους, που σημαίνει περισσότερα χρήματα στο… τραπέζι και χαμηλότερα επιτόκια. Επίσης, τόνισε ότι στη Σύνοδο του Μαρτίου αναμένει την τελική απόφαση για την επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ, στα πλαίσια του τελικού πακέτου, ενώ για το θέμα της επαναγοράς ελληνικού χρέους τόνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση επί της αρχής, αλλά διάφορες ανεπίσημες προτάσεις.

Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση μισθών στο δημόσιο, ενώ άφησε ανοιχτό, τα επόμενα χρόνια, να αυξηθεί η αναλογία του 5 προς 1 στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.

Οι πράξεις συστηματικής και μεγάλης φοροδιαφυγής δεν θα μείνουν ατιμώρητες τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς είναι έγκλημα κατά του κοινωνικού συνόλου, ενώ επέμεινε ότι η φοροδιαφυγή θα έχει κακουργηματικό χαρακτήρα από κάποιο χτηματικό ποσό και πάνω.

Παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει μαγική λύση για τη φοροδιαφυγή και τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εμπεδώσει την αίσθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης μέσω της αντικειμενοποίησης των ελέγχων.

πηγή: newscode.gr