ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο βελγικός Τύπος για το Ελληνικό χρέος

Ο βελγικός Τύπος για το Ελληνικό χρέος
«Όσο βελτιώνεται η ορατότητα για το ευαίσθητο θέμα του εθνικού χρέους της Ελλάδος, τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών»...

«Όσο βελτιώνεται η ορατότητα για το ευαίσθητο θέμα του εθνικού χρέους της Ελλάδος, τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών» αναφέρει στη σημερινή της έκδοση η οικονομική εφημερίδα του Βελγίου Λ’ Εκο σημειώνοντας ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας υπήρξε για το λόγο αυτό, το πιο αποδοτικό τον Ιανουάριο, σε σχέση με τα αντίστοιχα της ευρωζώνης.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η εφημερίδα Λε Σουάρ με τίτλο «Χαλάρωση των επιτοκίων των τραπεζών» και γραφικό σχέδιο που παρουσιάζει την εξέλιξη του δεκαετούς ελληνικού επιτοκίου (σ.σ.: των κρατικών ομολόγων), το οποίο σημείωσε πτώση τον Ιανουάριο, από 12,5% και άνω, σε 11%.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας θέτει επίσης το ερώτημα «Για να δει κανείς επιστροφή κατά 3,8%, τον Ιανουάριο, ποιό «χαρτί» έπρεπε να έχει; Γερμανικό εθνικό χρέος; Όχι! Ελληνικό!»., ενώ τονίζει, στη συνέχεια του άρθρου, τον ευεργετικό ρόλο της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FESF) στις χρηματοοικονομικές αγορές.