ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι νέες ταραχές στην Αίγυπτο ανεβάζουν το πετρέλαιο

Οι νέες ταραχές στην Αίγυπτο ανεβάζουν το πετρέλαιο
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές...

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία καθώς η αγορά ανησυχεί για τις ταραχές στην Αίγυπτο και τον κίνδυνο επέκτασής τους σε άλλες πετρελαιοπαραγωγικές αραβικές χώρες. Στις πρωινές συναλλαγές,η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου σημείωνε άνοδο κατά 47 σεντς στα 91,24 δολάρια το βαρέλι.Το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας σημείωνε επίσης άνοδο κατά 22 σεντς στα 102,56 δολάρια το βαρέλι.

"Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο τροφοδοτούν την ανησυχία στην αγορά πετρελαίου" εκτιμούν οι αναλυτές της "Barclays Capital", σημειώνοντας κυρίως το ενδεχόμενο εξάπλωσης των ταραχών σε άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες της περιοχής.

Η Αίγυπτος δεν είναι μεγάλη πετρελαιοπαραγωγική χώρα,αλλά διαθέτει δύο στρατηγικής σημασίας "δρόμους" μεταφοράς του πετρελαίου της Μέσης Ανατολής-τη διώρυγα του Σουέζ και τον αγωγό Σουέζ-Μεσογείου (Sumed).

Στην Νέα Υόρκη, το αργό έκλεισε χθες με άνοδο 9 σεντς στα 90,86 δολάρια το βαρέλι και στο Λονδίνο το Μπρεντ με αύξηση 60 σεντς στα 102,34 δολάρια.

Πηγή: www.newscode.gr