ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνοδος “προθέρμανσης” η αυριανή για τις οριστικές λύσεις τον Μάρτιο

Σύνοδος “προθέρμανσης” η αυριανή για τις οριστικές λύσεις τον Μάρτιο
Προκαταρκτική των ραγδαίων εξελίξεων που αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα, θα είναι η αυριανή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, που...

Προκαταρκτική των ραγδαίων εξελίξεων που αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα, θα είναι η αυριανή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Καλά ενημερωμένες πηγές, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, επιμένουν ότι αυτή η συνάντηση θα λειτουργήσει ως ένα είδος "προθέρμανσης" του τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Το σημαντικότερο; Φαίνεται ότι οι οριστικές λύσεις επιταχύνονται, ως προς το χρόνο λήψης τους, καθώς, η αίσθηση που δημιουργείται πλέον στην Αθήνα, είναι ότι θα παρθούν όχι στην τακτική Σύνοδο της 25ης Μαρτίου, αλλά στην επόμενη έκτακτη, η οποία έχει προγραμματιστεί για κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Κι απλώς, η τακτική, θα είναι πανηγυρική.

Ο σχεδιασμός, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newscode.gr, έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί κι απομένουν τα επόμενα ουσιαστικά. Δηλαδή, η ατζέντα των συνόδων και οι τεχνικές προετοιμασίες οι οποίες θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο των Eurogroups, που θα πραγματοποιηθούν από τώρα έως και τις 10 Μαρτίου. Ήδη, πάντως, τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου διάσωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, που έχει καταρτίσει το Βερολίνο, έχει αποσταλεί προς τις πρωτεύουσες των χωρών - μελών της Ευρωζώνης, οι οποίες αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά ζητήματα.

Κατά συνέπεια, έχει φτάσει και στην Αθήνα και αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας από το υπουργείο Οικονομικών και τους τεχνοκράτες της τρόικας, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και μέρες στη χώρα μας. Όταν αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, θα έχει στις αποσκευές του, τις ελληνικές παρατηρήσεις επί του κειμένου και τις όποιες βελτιωτικές προτάσεις. Στην πραγματικότητα, η διαπραγμάτευση έχει ξεκινήσει, έστω και ατύπως κι όλοι τώρα περιμένουν με ενδιαφέρον το τελικό της αποτέλεσμα.

Πηγή: newscode.gr