ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντήρηση στις 1.670 μονάδες για το Χρηματιστήριο

Συντήρηση στις 1.670 μονάδες για το Χρηματιστήριο
Συντηρητικές κινήσεις στο σημερινό ξεκίνημα της ελληνικής αγοράς με τις...

Συντηρητικές κινήσεις στο σημερινό ξεκίνημα της ελληνικής αγοράς με τις αρχικές ήπιες κατοχυρώσεις κερδών να απορροφώνται άνετα, φέρνοντας και πάλι στην πρώτη γραμμή τους αγοραστές.

Η διολίσθηση του γενικού δείκτη στα πρώτα λεπτά έναρξης εξαντλήθηκε στην περιοχή των 1.550 μονάδων και η επιστροφή προς την περιοχή αντίστασης των 1.680 μονάδων επιτυγχάνεται σταδιακά με τις τραπεζικές μετοχές και τον ΟΤΕ να ηγούνται της ανοδικής αντίδρασης. Σε κάθε περίπτωση βέβαια οι τόνοι στο ξεκίνημα παραμένουν χαμηλοί εν αναμονή και των σημερινών αποφάσεων από την ΕΚΤ για την νομισματική πολιτική αλλά και των δηλώσεων Τρίσε για την ευρωπαϊκή οικονομία, που κρατούν ήδη σε σταθεροποιητικό εύρος τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι αγορές περιμένουν πως δεν θα μεταβληθεί το επιτόκιο, ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα όσα θα αναφέρει ο κεντρικός τραπεζίτης για τον πληθωρισμό και τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Με τζίρο ήδη 30,5 εκατ. ευρώ ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,30% στις 1.668,95 μονάδες με τον 20αρη να «τεστάρει» για μια ακόμη συνεδρίαση την δυναμική του στην αντίσταση των 780 μονάδων, η επιβεβαίωση της οποίας θα πυροδοτήσει την εντονότερη ενεργοποίηση των αγοραστών.

Στην μετοχή του ΟΤΕ εντοπίζονται για την ώρα τα εντονότερα «πονταρίσματα» δίνοντας ώθηση πάνω από τα 7,80 ευρώ με άνοδο 4,30% και συναλλαγές που ξεπερνούν τις 430.000 τεμ. Στο «κατώφλι» των 5 ευρώ συντηρούνται Alpha-Eurobank, ενώ στην Εθνική η αρχική διολίσθηση έως τα 7,48 ευρώ απορροφήθηκε εύκολα επιστρέφοντας στην περιοχή των 7,70 ευρώ, κέρδη πάνω από 1% σημειώνει και το Ταχ. Ταμιευτήριο με κίνηση προς τα 3,35 ευρώ. Σε πτωτικό τέμπο συνεχίζουν Πειραιώς και Κύπρου προς τα 1,66 ευρώ και 3,30 ευρώ, ενώ σταθεροποιητικές παραμένουν οι κινήσεις σε Marfin στην περιοχή των 1,10 ευρώ.

Υποστηρικτική στην προσπάθεια συνολικότερης ανοδικής διαφυγής και η κίνηση του ΟΠΑΠ πάνω από τα 15,60 ευρώ με κέρδη 1,70%. Υπεαραπόδοση για τους δείκτες των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων που δείχνουν να λειτουργούν με εντονότερα αντανακλαστικά και τους βραχυπρόθεσμους να εκμεταλλεύονται τις τελευταίες κατοχυρώσεις κερδών.

Στις 48 οι ανοδικές μετοχές στις 38 οι πτωτικές με τις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο να δίνουν και σήμερα το παρόν στη λίστα των ανοδικών με ανεβασμένες συναλλαγές, ενώ διατηρείται η ενίσχυση θέσεων σε Proton Bank και Αττικής.

Πηγή: www.newscode.gr