ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιοδοξία Μπερνάνκι για ανάκαμψη της αμερικάνικης οικονομίας

Αισιοδοξία Μπερνάνκι για ανάκαμψη της αμερικάνικης οικονομίας
Την αισιοδοξία του ότι το 2011 η αμερικανική οικονομία θα...

Την αισιοδοξία του ότι το 2011 η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η υψηλή ανεργία και ο χαμηλός πληθωρισμός δικαιολογούν την έκτακτη στήριξη που προσφέρει η κεντρική τράπεζα.

Σχετικά με τις εξελίξεις στον πληθωρισμό, ο Bernanke εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Επανέλαβε παράλληλα ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει άμεση δράση για να αντιμετωπίσει τις δημοσιονομικές προκλήσεις, κάνοντας έκκληση για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περιορισμού των δαπανών.

Μιλώντας στο National Press Club, ο Bernanke έκανε λόγο για "ενίσχυση των ενδείξεων ότι η αυτοτροφοδοτούμενη ανάκαμψη στις καταναλωτικές δαπάνες και στις επιχειρηματικές επενδύσεις αρχίζει να εδραιώνεται".

"Ακόμα και έτσι όμως, με μετριοπαθή ρυθμό ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας και τους εργοδότες να παραμένουν διστακτικοί να προχωρήσουν σε προσλήψεις, θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να επιστρέψει το ποσοστό ανεργίας σε πιο φυσιολογικά επίπεδα", πρόσθεσε.

Επιπλέον προέτρεψε το Κογκρέσο να καταλήξει σύντομα σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να αποτρέψει την περαιτέρω αύξηση του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ.

Πηγή: www.newscode.gr