ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμιος ηγέτης στη δέσμευση και αποθήκευση CO2 η Βρετανία

Παγκόσμιος ηγέτης στη δέσμευση και αποθήκευση CO2 η Βρετανία
Η Βρετανία επιθυμεί να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην δέσμευση και στην αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα...

Η Βρετανία επιθυμεί να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην δέσμευση και στην αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα (CO2), την "βιομηχανία του μέλλοντος", η οποία θα μπορούσε να αποφέρει δισεκατομμύρια ευρώ σε εξαγωγές και να δημιουργήσει 100.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ.

"Μην κάνετε λάθος, δεν είναι μόνο οι καλές προθέσεις για το περιβάλλον. Πρόκειται για μία οικονομική στρατηγική" σημείωσε ο κ. Κλεγκ, κατά την διάρκεια ομιλίας του για τις αναπτυξιακές επενδύσεις.

Ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών τόνισε τις δυνατότητες που προσφέρονται από την ανάγκη προσαρμογής της παγκόσμιας οικονομίας στις νέες αυτές περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

"Οι τεχνολογίες της δέσμευσης και αποθήκευσης CO2 μπορεί να παίξουν έναν τεράστιο ρόλο στο πλαίσιο αυτό" πρόσθεσε ο Νικ Κλεγκ, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι η Βρετανία θα γίνει παγκόσμιος ηγέτης σε αυτήν την αγορά.

Θα μπορούσαν να μας αποφέρουν 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ ανά έτος οι εξαγωγές μας το 2030 και μπορούμε να δημιουργήσουμε 100.000 θέσεις εργασίας για ειδικευμένο προσωπικό, ανέφερε ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.