ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καλύτερη χρονιά το 2011 για τον Τουρισμό»

«Καλύτερη χρονιά το 2011 για τον Τουρισμό»
Ανάκαμψη αναμένεται να σημειώσουν τα έσοδα από...

Ανάκαμψη αναμένεται να σημειώσουν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2011 ύστερα από δύο συνεχή χρόνια υποχώρησης, βάσει της αύξησης που παρατηρείται στις προκρατήσεις από τις μεγάλες αγορές, είπε το Σαββατοκύριακο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. "Εκτιμώ ότι η χρονιά που διανύουμε θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Θα πάμε καλύτερα και στις αφίξεις και στα έσοδα", δήλωσε ο Γιώργος Νικητιάδης σε συνέντευξή του στην Ημερησία.

Οι αφίξεις μειώθηκαν 3,2% σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο του 2010, σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών αεροδρομίων, με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις να αποθαρρύνουν πολλούς τουρίστες. Ο Νικητιάδης είπε, ωστόσο, ότι η χώρα επανακτά την εμπιστοσύνη των επισκεπτών και ότι τα έσοδα από τον τουρισμό το 2011 θα έχουν θετικό πρόσημο ύστερα από πτώση 6,5 με 7% πέρυσι.

"Νομίζω ότι όλες οι χώρες εμφανίζουν στοιχεία αύξησης σε όλες τις κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι το μήνα Ιανουάριο", είπε. "Η Γερμανία εμφανίζεται συγκρατημένη αλλά πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί αυτό πολύ σύντομα".

Ο Νικητιάδης είπε ότι υπάρχει ξένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Πρόσθεσε ότι επιδιώκει περαιτέρω συνεργασία της χώρας με αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, μια κίνηση που θα μπορούσε να αυξήσει τον ετήσιο αριθμό εισερχόμενων τουριστών κατά 1,5-2 εκατ.

Πηγή: www.newscode.gr