ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πιο πολύχρωμη και πιο όμορφη» θέλει την Deutsche Bank

«Πιο πολύχρωμη και πιο όμορφη» θέλει την Deutsche Bank
Θα αυξήσει το μερίδιο των γυναικών στις διευθυντικές υπηρεσίες...

Θα αυξήσει το μερίδιο των γυναικών στις διευθυντικές υπηρεσίες της Deutsche Bank, ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Γιόζεφ Άκερμαν, προκαλώντας αντιδράσεις. Ο Άκερμαν είπε πως θέλει να κάνει την τράπεζα «πιο πολύχρωμη και πιο όμορφη» , σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο. Εν μέσω της συζήτησης στη Γερμανία για την θέσπιση κατώτατου ορίου συμμετοχής των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων ομίλων, ο Γιόζεφ Άκερμαν δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία γυναίκα στην εκτελεστική επιτροπή της Deutsche Bank.

"Ελπίζω ωστόσο ότι κάποια μέρα η διεύθυνση θα είναι πιο πολύχρωμη και πιο όμορφη" συμπεριλαμβάνοντας γυναίκες, δήλωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.

"Όσοι αγαπούν ό,τι είναι χρωματιστό και όμορφο δεν έχουν παρά να κάνουν βόλτα στους αγρούς ή στο μουσείο", τού απάντησε η υπουργός αρμόδια για τους Καταναλωτές Ιλζε Άιγκνερ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), από τις σελίδες της Handelsblatt.

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο επικεφαλής της υπηρεσίας επικοινωνίας της Deutsche Bank δήλωσε από την πλευρά του ότι οι δηλώσεις του προέδρου της τράπεζας απομονώθηκαν από το πλαίσιό τους και ότι ο Γιόζεφ Άκερμαν είναι ένας "τζέντλμαν της παλιάς σχολής".

Ο κυβερνών συνασπισμός της Γερμανίας είναι διχασμένος ως προς το θέμα της θέσπισης κατώτατων ορίων για να αντιμετωπισθεί η υποεκπροσώπηση των γυναικών στις διευθυντικές θέσεις των επιχειρήσεων, μία επιλογή προς την οποία είναι αντίθετη η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ.

Ο Γιόζεφ Άκερμαν είναι επίσης αντίθετος με την ιδέα της υποχρεωτικής εκπροσώπησης των γυναικών. Το 44,3% του προσωπικού της τράπεζας της οποίας ηγείται είναι γυναίκες, αλλά μόνο το 16,1% των διευθυντικών πόστων έχουν καταληφθεί από γυναίκες, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Πηγή: www.newscode.gr