ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στέλεχος ΥΠΟΙΚ στο Reuters: «Η Ελλάδα θα πάρει την τέταρτη δόση»

Στέλεχος ΥΠΟΙΚ στο Reuters: «Η Ελλάδα θα πάρει την τέταρτη δόση»
Κατά την επίσκεψη του Νοεμβρίου, η τρόικα είπε ότι η χώρα αναμενόταν να μην πετύχει το στόχο...

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι: "Η δόση (του δανείου) είναι εξασφαλισμένη" και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι σίγουρη πως έχει κάνει επαρκή πρόοδο προκειμένου να λάβει αυτήν την εβδομάδα το πράσινο φως για την είσπραξη της τέταρτης δόσης του δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ».

Τα στελέχη του ΔΝΤ και της ΕΕ ξεκινούν σήμερα επαφές για να αξιολογήσουν αν η χώρα έχει εκπληρώσει τους στόχους που της τέθηκαν στο πλαίσιο του μνημονίου για το τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Κατά την επίσκεψη του Νοεμβρίου, η τρόικα είπε ότι η χώρα αναμενόταν να μην πετύχει τον στόχο για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, εν μέρει λόγω της αναθεώρησης των δημοσιονομικών της στοιχείων για το 2009.

Προκαταρκτικές επαφές του τεχνικού επιτελείου της τρόικας έδειξαν την περασμένη εβδομάδα ότι το έλλειμμα για το 2010 θα είναι σε γενικές γραμμές στα ίδια επίπεδα με την εκτίμηση της τρόικας τον Νοέμβριο για 9,6% του ΑΕΠ, έναντι αρχικού στόχου για περίπου 8%, είπε πηγή κοντά στις συζητήσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η χώρα αναμένεται να δεχθεί περισσότερες πιέσεις αυτή την εβδομάδα από την τρόικα αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να εξοικονομήσει περισσότερους πόρους την περίοδο 2012-14 και να καλύψει τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν το 2010, είπε άλλο κυβερνητικό στέλεχος.

"Περιμένουμε τα στελέχη της τρόικας να μας ζητήσουν να επισπεύσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και τις κύριες μεταρρυθμίσεις", είπε ο αξιωματούχος.

Πηγή: www.newscode.gr