ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι είπε ο "γιατρός" Τρισέ για τα Ελληνικά ομόλογα

Τι είπε ο "γιατρός" Τρισέ για τα Ελληνικά ομόλογα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόσθετο δανεισμό της Ελλάδας...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόσθετο δανεισμό της Ελλάδας, ώστε να προχωρήσει σε επαναγορά των ομολόγων της, άφησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Ερωτηθείς για το ζήτημα, ο κ. Τρισέ απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ζήτημα είναι ανοιχτό και εξετάζεται σε βάθος. Όπως τόνισε, αυτό που διακυβεύεται είναι η σταθερότητα της ευρωζώνης, καθώς «από μια χώρα μπορεί να ξεκινήσει η μόλυνση και των υπολοίπων».

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι η Ελλάδα θα πρέπει απαρέγκλιτα να εφαρμόσει το πρόγραμμα οικονομικής σταθερότητας που έχει συμφωνήσει στα πλαίσια της δανειοδότησής της από ΔΝΤ και ΕΕ.

«Προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της αξιοπιστίας είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την Επιτροπή και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», δήλωσε.

Για την πιστή εφαρμογή του προγράμματος άλλωστε, η τρόικα παρακολουθεί πιστά την πορεία εφαρμογής του προγράμματος σε τριμηνιαία βάση.

Πηγή: newscode.gr