ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστολή των αυξήσεων του ΟΛΠ ζητά το ΒΙ.ΠΑ. Σχιστού

Αναστολή των αυξήσεων του ΟΛΠ ζητά το ΒΙ.ΠΑ. Σχιστού
Την αναστολή των αυξήσεων που αποφάσισε ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά...

Την αναστολή των αυξήσεων που αποφάσισε ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά στη χρήση της πλωτής δεξαμενής του και χρήσης των προβλητών που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις του κλάδου της ναυπηγοεπισκευής, ζητά η Διαχείριση του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τη σχετική απόφαση.

Σε ανακοίνωσή του, το ΒΙ.ΠΑ Σχιστού αναφέρει ότι ο «κλάδος της ναυπηγοεπισκευής διέρχεται μια από τις χειρότερες περιόδους του με την κρίση να έχει ήδη οδηγήσει ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων της Ζώνης σε περιορισμό των δραστηριοτήτων τους, εκτοξεύοντας την ανεργία σε δυσθεώρητα επίπεδα».

«Η αύξηση των τελών του ΟΛΠ στη σημερινή συγκυρία είναι αδικαιολόγητη και καταστροφική. Η όλη κίνηση μοιάζει με προσπάθεια περαιτέρω συρρίκνωσης της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να καταστεί σαφές και στον ΟΛΠ και σε κάθε συνυπεύθυνο φορέα ότι η κατάσταση στη Ζώνη δεν θα ανακάμψει, εάν δεν γίνουν σαφείς οι προθέσεις όλων των αρμοδίων παραγόντων αφενός και δεν υπάρξει αξιοποίηση του εμπορικού τμήματος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αφετέρου», υπογραμμίζεται από τη ΒΙ.ΠΑ Σχιστού.