ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώνονται τα αποθέματα, ανεβαίνει το πετρέλαιο

Μειώνονται τα αποθέματα, ανεβαίνει το πετρέλαιο
Πάνω από τα 87,20 δολάρια το βαρέλι κινείτο το πετρέλαιο...

Πάνω από τα 87,20 δολάρια το βαρέλι κινείτο το πετρέλαιο την Τετάρτη λόγω της ανόδου των χρηματιστηρίων και της μείωσης των αποθεμάτων αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 09:37 ώρα Ελλάδος, το αμερικανικό αργό παράδοσης Μαρτίου ενισχυόταν 0,58% στα 87,43 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο τύπου Brent σημείωνε άνοδο 0,42% στα 100,33 δολάρια.

Οι μετοχές στις ανεπτυγμένες αγορές της Κίνας κατέγραφαν κέρδη καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων δεν θα επηρεάσει τις προβλέψεις για βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη.

Η Κίνα αύξησε την Τρίτη τα επιτόκια της για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες έξι εβδομάδες, κατά 25 μονάδες βάσης, σε μία προσπάθεια συγκράτησης των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο Νikkei σημείωσε άνοδο για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση κλείνοντας σε υψηλό εννεαμήνου, ενώ και ο Dow Jones ενισχύθηκε για έβδομη συνεχόμενη ημέρα.

"Το αργό επηρεάζεται περισσότερο από το θετικό κλίμα στα χρηματιστήρια παρά από τις γεωπολιτικές εξελίξεις", είπε ο Benson Wang της Commodity Broking Services στο Σίδνεϋ.

Παράλληλα, τα αποθέματα αργού περιορίστηκαν κατά 558,000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα λόγω μείωσης των εισαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου (ΑΡΙ). Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση κατά 2,4 εκατ. βαρέλια για την ίδια περίοδο.

Πηγή: www.newscode.gr