ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καναδάς: εξετάζεται πρόταση συγχώνευσης των Χρηματιστηρίων και του Λονδίνου

Καναδάς: εξετάζεται πρόταση συγχώνευσης των Χρηματιστηρίων και του Λονδίνου
Οι διευθύνοντες του Χρηματιστηρίου του Τορόντο και του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου...

Οι διευθύνοντες του Χρηματιστηρίου του Τορόντο και του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου αναμένουν να ενημερωθούν αν τελικά θα εγκριθεί από την καναδική κυβέρνηση η πρόταση συγχώνευσης των δύο ομίλων, που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στους χρηματιστηριακούς κύκλους του κόσμου.

Ο καναδοκυπριακής καταγωγής υπουργός βιομηχανίας του Καναδά Τόνι Κλέμεντ επιβεβαίωσε πως η Οττάβα παρακολουθεί από κοντά την πρόταση συγχώνευσης μεταξύ του ομίλου του Χρηματιστηρίου του Τορόντο TMX Group και του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Ο όμιλος TMX που λειτουργεί το Χρηματιστήριο του Τορόντο και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακοίνωσαν χθες την απόφασή τους να συγχωνευθούν σε ένα νέο όμιλο που με συνδυασμένα έσοδα που θα φθάνουν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια με χρηματιστηριακές αγορές και χαρτοφυλάκια σε πολλές χώρες. Ο νέος όμιλος θα έχει γραφεία και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Ο υπουργός βιομηχανίας του Καναδά δήλωσε πως θα εξεταστεί αν η συμφωνία εμπίπτει στην Πράξη Επενδύσεων του Καναδά , όταν η συμφωνία επισημοποιηθεί.

Ο Τόνυ Κλέμεντ δήλωσε σήμερα πως οι καναδοί αξιωματούχοι εξετάζουν τώρα την κατάσταση λεπτομερώς και θα αποφασίσουν αν μπορεί να πραγματοποιηθεί η συμφωνία νομικά.

Η κυβέρνηση του Καναδά θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στους όρους της συμφωνίας και θα συνυπολογίσει αν τελικά η συγχώνευση θα επιφέρει απώλεια θέσεων εργασίας στον Καναδά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά τα πρόσφατα χρόνια η Οττάβα απέρριψε δυο επίσημες προτάσεις εξαγοράς καναδικών επιχειρήσεων όταν συμπέρανε πως δεν ήταν προς καθαρό όφελος της χώρας.