ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Στα 3 δισ. ευρώ ο στόχος για το έλλειμμα το 2015”

“Στα 3 δισ. ευρώ ο στόχος για το έλλειμμα το 2015”
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο...

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της κυβέρνησης μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, η Ελλάδα στοχεύει σε μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος περίπου στα 3 δις. ευρώ το 2015 από σχεδόν 17 δις. ευρώ φέτος, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης μετά το υπουργικό συμβούλιο για τα μεσοπρόθεσμα δημοσιονομικά σχέδια της χώρας.

"Ο υπουργός Οικονομικών (Γιώργος Παπακωνσταντίνου) παρουσίασε τα μεσοπρόθεσμα σχέδια δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2012-2015 στο υπουργικό συμβούλιο. Βασικός στόχος είναι το έλλειμμα να μειωθεί περίπου στα 3 δισ. ευρώ το 2015 από 17 δισ.", είπε ο αξιωματούχος, που συμμετείχε στο υπουργικό, αλλά ζήτησε να μην κατονομαστεί.

"Το έλλειμμα θα μειωθεί κατά δύο τρία από περικοπές δαπανών ... Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει επιπλέον περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αλλά ούτε και αυξήσεις φόρων", είπε ο αξιωματούχος την Τετάρτη, όπως αναφέρει το Reuters.

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εξασφαλίσει συναίνεση και από τα υπόλοιπα κόμματα για την επικαιροποίηση του Μνημονίου και τον επιμερισμό των μέτρων ύψους 12,77 δις ευρώ σε τέσσερα αντί για τρία χρόνια. Στόχος του «συμπληρωματικού Μνημονίου» είναι η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στο 5% του ΑΕΠ από το 2015 και μετά ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος της χώρας.

Πηγή: www.newscode.gr