ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan : Σίγουρο το μέλλον του ευρώ

JP Morgan : Σίγουρο το μέλλον του ευρώ
Την εκτίμηση ότι το ευρώ έχει ένα σίγουρο μέλλον παρά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έκανε ο πρόεδρος της JP Morgan, Jamie Dimon. "Ακόμη..

Την εκτίμηση ότι το ευρώ έχει ένα σίγουρο μέλλον παρά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έκανε ο πρόεδρος της JP Morgan, Jamie Dimon.

"Ακόμη και μία αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας δεν θα θέσει σε κίνδυνο το ευρώ", λέει ο Jamie Dimon σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt (Χάντελσμπλατ, 10.02.11). Προεξοφλεί δε ότι "το ευρώ θα υπάρχει και σε πέντε χρόνια".

Ο πρόεδρος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κολοσσού διαβεβαιώνει ότι η JP Morgan δεν θα περιορίσει το αγκαζάρισμά της στα κρατικά ομόλογα Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας που βρίσκεται στα 20 δις δολάρια. Από την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης περιμένει να εφαρμόσει την πολιτική "μαστιγίου και καρότου" και επισημαίνει ότι απαιτούνται αλλαγές στα συστήματα κοινωνικών ασφαλίσεων. Όπως αναφέρει, "δεν γίνεται σε μία χώρα να συνταξιοδοτούνται στα 50 και σε άλλη στα 60. Αυτό ούτε είναι σωστό, ούτε μπορεί να λειτουργήσει".

Ο Jamie Dimon λόγω του ειδικού βάρους της τράπεζας θεωρείται ανεπίσημος εκπρόσωπος της Wall Street. Ανήκει στον κύκλο των συμβούλων του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα και θεωρείται πιθανός διάδοχος του υπ. Οικονομικών Τίμ Γκάιτνερ.

Πηγή: newscode.gr