ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο τραπέζι Σερβία-ΔΝΤ για τη δανειοδοτική συμφωνία

Στο τραπέζι Σερβία-ΔΝΤ για τη δανειοδοτική συμφωνία
Νέο κύκλο συνομιλιών για την έβδομη αναθεώρηση της δανειοδοτικής συμφωνίας, συνολικού ύψους 2,87 δισεκατομμυρίων ευρώ, ξεκινούν, σήμερα...

Νέο κύκλο συνομιλιών για την έβδομη αναθεώρηση της δανειοδοτικής συμφωνίας, συνολικού ύψους 2,87 δισεκατομμυρίων ευρώ, ξεκινούν, σήμερα, στο Βελιγράδι, εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της σερβικής κυβέρνησης.

Η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Άλμπερτ Τζάγκερ, θα παραμείνει στη Σερβία μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2011. Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν θέματα για την πορεία της μακροοικονομικής ανάπτυξης της Σερβίας και την επίτευξη των στόχων της δανειοδοτικής συμφωνίας- από τη σερβική πλευρά - μέχρι το τέλος του 2010.

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Τανγιούνγκ", ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στο Βελιγράδι, Μπόγκνταν Λισόβολικ, υπογράμισε πως στις συνομιλίες των δύο πλευρών θα τεθεί και το θέμα της συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ως παραμέτρου της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Από το σύνολο των 2,87 δισεκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει η δανειοδοτική συμφωνία με το ΔΝΤ, η Σερβία αξιοποίησε--σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία--ποσό περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: newscode.gr