ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας o Μ. Σάλλας

Aισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας o Μ. Σάλλας
Aισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε...

Aισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μιχάλης Σάλλας, ενώ προέβλεψε ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν θετικές ευρωπαϊκές αποφάσεις που θα αφορούν την Ελλάδα. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή της επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Σάλλας ανέφερε ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν με επιτυχία τα επικείμενα "τεστ αντοχής".

Για το ενδεχόμενο deals στο ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μελλοντικά, υπογράμμισε ωστόσο πως θα πρέπει να ωριμάσουν οι συνθήκες.

Ο κ. Μ. Σάλλας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό στοιχείο, την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι ξένοι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύει ότι, για τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους, οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου είναι θετικές.

Επίσης χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης τις επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου στις οποίες έχουν προχωρήσει έως τώρα οι ελληνικές τράπεζες.

Ο πρόεδρος του Χ.Α κ. Σ. Λαζαρίδης τόνισε ότι τα τελευταία έξι χρόνια αντλήθηκαν από το Χρηματιστήριο κεφάλαια ύψους 36 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα κεφάλαια που αντλήθηκαν τους τελευταίους μήνες έχουν και την υψηλή βαρύτητα λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, γεγονός που αποδεικνύει τον αναπτυξιακό ρόλο του Χ.Α.

Πηγή: www.newscode.gr