ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βγάλτε την Ελλάδα και την Πορτογαλία από την Ευρωζώνη για να ξεπεραστεί η κρίση»

«Βγάλτε την Ελλάδα και την Πορτογαλία από την Ευρωζώνη για να ξεπεραστεί η κρίση»
Ο Κένεθ Ρογκόφ, καθηγητής του πανεπιστημίου Harvard, φέρεται να δήλωσε ότι για να ξεπεράσει η Ευρώπη την κρίση, θα πρέπει χώρες όπως η...

Ο Κένεθ Ρογκόφ, καθηγητής του πανεπιστημίου Harvard, φέρεται να δήλωσε ότι για να ξεπεράσει η Ευρώπη την κρίση, θα πρέπει χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη για 10 με 15 χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg , oι ομολογιούχοι των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης θα πρέπει να αναγκαστούν να αποδεχθούν ζημιές της τάξης του 30 με 40% προκειμένου να βοηθήσουν την Ευρώπη να εξέλθει της τρέχουσας κρίσης χρέους, όπως σημειώνει ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Κένεθ Ρογκόφ.

Ο κ. Ρογκόφ έχει γίνει γνωστός στο ευρύ ελληνικό κοινό για τις δηλώσεις του περί χρεοκοπίας της Ελλάδας. Στις 5 Ιανουαρίου από το Όσλο σε ομιλία του , προειδοποίησε πως μολονότι η Ελλάδα έχει προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, εντούτοις δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο να χρεοκοπήσει.

«Εχουμε την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα. Ο κόσμος ανησυχεί για την Ισπανία. Τα προβλήματα χρέους στις χώρες της περιφέρειας της Ευρώπης είναι σημαντικά. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα δούμε μερικές χώρες να οδηγούνται σε αναδιάρθρωση χρέους» επισήμανε τότε ο Ρογκόφ.

Πηγή: newscode.gr