ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το αυριανό μήνυμα της τρόικα και οι φόβοι της κυβέρνησης

Το αυριανό μήνυμα της τρόικα και οι φόβοι της κυβέρνησης
Η επίσκεψη της τρόικα των ελεγκτών ολοκληρώνεται αύριο...

Η επίσκεψη της τρόικα των ελεγκτών ολοκληρώνεται αύριο και μετά από πολύ καιρό, οι επικεφαλείς της θα μιλήσουν στα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, για αύριο το μεσημέρι έχει οριστεί συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, γεγονός το οποίο - η αλήθεια είναι - αιφνιδίασε. Κι αυτό γιατί την προηγούμενη φορά που ήταν εδώ οι άνθρωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, όχι μόνο συνέντευξη τύπου δεν παραχώρησαν αλλά ούτε καν δηλώσεις δέχθηκαν να κάνουν. Πώς εξηγείται λοιπόν αυτή η αλλαγή στάσης τώρα;

Στο υπουργείο Οικονομικών και στην κυβέρνηση γενικότερα, προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτές τις τελευταίες ώρες το συγκεκριμένο γεγονός και καταλήγουν σε ένα βασικό συμπέρασμα. Το προφανές: Η τρόικα μέσω της συνέντευξης της, θα επιχειρήσει να στείλει ένα μήνυμα. Ποιο θα είναι αυτό όμως; Το πιθανότερο είναι ότι θα εκφρασθεί μια συγκρατημένη δυσαρέσκεια για το ρυθμό με τον οποίο "τρέχουν" οι μεταρρυθμίσεις και οι αναγκαίες διαθρωτικές αλλαγές στη χώρα. Μέχρις εκεί όλα καλά.

Το πρόβλημα, κατ ουσία, θα ξεκινήσει από τη στιγμή που η δυσαρέσκεια αυτή πάψει να είναι "συγκρατημένη" κι αρχίσει να ξεφεύγει. Αυτό το ενδεχόμενο δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται στην κυβέρνηση, καθώς θα έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Και η καμπή θεωρείται και είναι κρίσιμη για να συμβεί κάτι τέτοιο. Γι αυτό κι ελπίζεται ότι στο τέλος θα επικρατήσουν περισσότερο ψύχραιμες απόψεις και στους κόλπους της τρόικας, οπότε και οι τόνοι θα πέσουν.

Πηγή: www.newscode.gr