ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τουρίστες αφήνουν την Αίγυπτο και πάνε Ελλάδα

Οι τουρίστες αφήνουν την Αίγυπτο και πάνε Ελλάδα
Η κρίση στην Αίγυπτο αναδεικνύει μέχρι στιγμής ως «μεγάλους κερδισμένους» της τουριστικής κίνησης...

Η κρίση στην Αίγυπτο αναδεικνύει μέχρι στιγμής ως «μεγάλους κερδισμένους» της τουριστικής κίνησης την Τουρκία και την Ισπανία. Η Ελλάδα, όμως, μπορεί να βγει ο τελικός νικητής, καθώς τα σημάδια για το καλοκαίρι του 2011 είναι ήδη πολύ θετικά.

Σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung», η εκπρόσωπος του ομίλου tour operator «Thomas Cook», Νίνα Κέρκε εξηγεί: «Οι τουρίστες που είχαν σκοπό τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες να κάνουν τα μπάνια τους στην Αίγυπτο ή την Τυνησία, έχουν κατά νου συγκεκριμένους προορισμούς, δηλαδή χώρες με θερμό κλίμα, συγκρίσιμο με τις καιρικές συνθήκες της Αιγύπτου και της Τυνησίας. Συγκεκριμένα προτιμούν τις Καναρίους Νήσους, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όσο όμως προχωρά ο τουριστικός τους σχεδιασμός προς το καλοκαίρι, ή και την άνοιξη, τότε προστίθενται στις προτιμήσεις τους και άλλοι προορισμοί, όπως η Μαγιόρκα, η ηπειρωτική Ισπανία και η Ελλάδα».

Η εκπρόσωπος του άλλου μεγάλου tour operator «TUI», Αλέξα Χιούνερ, σημειώνει: «Η θερινή σαιζόν 2011 που άρχισε να προσφέρεται στα τουριστικά πακέτα από τον περασμένο Νοέμβριο δεν άρχισε καλά για την Ελλάδα, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούμε ότι εξελίσσεται καλύτερα και εμφανίζει θετικό πλέον πρόσημο. Αυτό σημαίνει ότι ο όμιλος TUI σημειώνει μια αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα όσον αφορά το καλοκαίρι του 2011».

Εκτός από τους Γερμανούς και οι Ελβετοί φαίνεται να επιλέγουν την Ελλάδα, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Basler Zeitung». Ο διευθυντής του γραφείου ΕΟΤ στη Ζυρίχη Γ. Κοντογιαννόπουλος προβλέπει αύξηση των Ελβετών τουριστών προς την Ελλάδα κατά 7%.