ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

''Αγκάθια" στις δραματικές διαβουλεύσεις με τρόικα

''Αγκάθια" στις δραματικές διαβουλεύσεις με τρόικα
Εμπλοκή με τρόικα-Αναβάλλεται η συνέντευξη

Εμπλοκή σημειώθηκε αργά απόψε στις μαραθώνιες και δραματικές διαβουλεύσεις της τρόικα με το υπουργείο Οικονομικών για την τέταρτη δόση του δανείου, ύψους 15 δις ευρώ.
Ήδη το γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα ανακοίνωσε, πως αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο το πρωί συνέντευξη τύπου της τρόικα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η συνέντευξη «μετατίθεται για αργότερα την ίδια ημέρα», χωρίς ωστόσο να αναφέρει την ώρα που θα πραγματοποιηθεί.


Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν απόψε ενώ οι τρεις επικεφαλής της τριμερούς επιτροπής, θα επιστρέψουν στην οδό Νίκης πολύ νωρίς αύριο το πρωί για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Οι «κίτρινες κάρτες» της τρόικα έχουν να κάνουν με :τα χρέη της κεντρικής κυβέρνησης που δεν έχουν καταγράφει πλήρως, την καθυστέρηση στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά κυρίως με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, την πλήρη εφαρμογή των οποίων ζητούν ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Πάντως, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνουν ότι η εκταμίευση της 4ης δόσης του δανείου θεωρείται δεδομένη, ενώ υποστηρίζουν ότι "δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όπως και δεν υπάρχει θέμα αύξησης του ΦΠΑ".


Όσον αφορά στα μέτρα ύψους 12 δις ευρώ την τριετία 2012- 2015, και που πρέπει να νομοθετηθούν έως τον Μάιο, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι θα υπάρξει ένας διάλογος με τα πολιτικά κόμματα και οικονομολόγους, για τις στοχευμένες δράσεις που θα απαιτηθούν σε δαπάνες και ανάπτυξη και θα εξειδικευθούν για κάθε υπουργείο.