ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο «στόχαστρο» oι καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό

Στο «στόχαστρο» oι καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό
Σε εξονυχιστικούς ελέγχους θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών...

Σε εξονυχιστικούς ελέγχους θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στους έλληνες φορολογούμενους που μετέφεραν τις καταθέσεις τους από ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό, το ύψος των οποίων έφτασε το 2010 τα 30 δισ. ευρώ.

Οι έλεγχοι θα διεξαχθούν για να διαπιστωθεί αν το ύψος των καταθέσεών τους δικαιολογείται από το δηλωθέν εισόδημα στην εφορία.

Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να δοθούν τα στοιχεία των πολιτών που απέσυραν τις καταθε΄σεις τους από τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης, μετά τη λήψη των στοιχείων, το υπουργείο θα προχωρήσει σε ελέγχους «ποθεν έσχες».

Ο κ. Σπινέλλης διευκρίνισε ότι στόχος δεν είναι οι φορολογούμενοι των οποίων οι καταθέσεις δικαιολογούνται από τη φορολογικής τους δήλωση, αλλά οι φορολογούμενοι που δηλώνουν στην εφορία εισοδήματα της τάξεως των 10.000 ευρώ και παράλληλα διαθέτουν καταθέσεις πολύ υψηλών ποσών.

Το 2010, από τις ελληνικές τράπεζες υπήρξε εκροή τραπεζικών καταθέσεων 30 δισ. ευρώ με προορισμό τράπεζες του εξωτερικού.

Πηγή:newscode.gr