ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε επαγρύπνηση για αυξήσεις τιμών

Σε επαγρύπνηση για αυξήσεις τιμών
Σε επαγρύπνηση βρίσκεται το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης...

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς εταιρείες ενημερώνουν για αυξήσεις το προσεχές διάστημα.

Δύο μεγάλες βιομηχανίες του κλάδου των μπισκότων, συσκευασμένου άρτου και προϊόντων άρτου έχουν γνωστοποιήσει στο υπουργείο ότι το προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν σε αυξήσεις των προϊόντων τους.

Σημειώνεται ότι οι αυξήσεις θα είναι συγκρατημένες καθώς διαμορφώνονται σε ύψος χαμηλότερο του πληθωρισμού ωστόσο όπως αναφέρουν οι ίδιες οι εταιρείες, είναι αναπόφευκτες λόγω της ανόδου της τιμής της ζάχαρης και των αλεύρων.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου αν και δεν έχουν ξεκινήσει, ακόμη, διάλογο με τις βιομηχανίες τροφίμων και με το λιανεμπόριο για να διακρίνουν τις εκτιμήσεις τους για το μέλλον, κάθε φορά που φτάνουν στα γραφεία των υπαλλήλων νέοι τιμοκατάλογοι γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στα κοστολογικά στοιχεία των εταιρειών.

Τις ημέρες αυτές οι επαφές που πραγματοποιούνται στη γενική γραμματεία Εμπορίου αφορούν στην τιμή της πατάτας η οποία μπορεί να μην έχει ξεπεράσει το φράγμα του ενός ευρώ αλλά είναι πολύ κοντά (η τιμή διαμορφώνεται γύρω στα 80 με 90 λεπτά το κιλό).