ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράα: Όχι φακελάκι, λιγότερες προσλήψεις στο Δημόσιο

Τράα: Όχι φακελάκι, λιγότερες προσλήψεις στο Δημόσιο
Με «σκληρή» γλώσσα και χωρίς περιστροφές μίλησε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα...

Με «σκληρή» γλώσσα και χωρίς περιστροφές μίλησε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, σε εκδήλωση της Τραπέζης της Ελλάδος.

Ο κ. Τράα έβγαλε άκυρες τις απανωτές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, οι οποίες φτάνουν πλέον τις 525 σελίδες διατάξεων και νόμων και συνέστησε στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αποκρατικοποιήσεις για να μειώσει το δημόσιο χρέος.

Η άποψη του κ. Τράα είναι ότι το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται πλέον με περικοπές στις συντάξεις και πως το κράτος πρέπει να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις, για να μειώσει το χρέος, να βάλει τους κανόνες που θέλει, και μετά να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη λειτουργία και εκμετάλλευση οργανισμών, λιμανιών κλπ.

Ο Ολλανδός ελεγκτής της ελληνικής οικονομίας καυτηρίασε επίσης το γεγονός ότι ακόμα και τώρα, μετά από όσα έχουν γίνει, το ελληνικό κράτος δεν ξέρει τι πληρώνει και πού πάνε τα λεφτά.

«Οι ελληνικές αρχές δεν γνωρίζουν τους αριθμούς και τις οφειλές του κράτους και αυτό υποσκάπτει την αξιοπιστία τους» τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει την πελατειακή αντίληψη για το κράτος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να υπάρχει λιγότερο φακελάκι».

Παραλλήλισε τον κρατικό μηχανισμό με μία Mercedes, η οποία κινείται σήμερα με 20 χλμ., αλλά, αν αλλάξει, θα μπορεί να κινείται με 100 χλμ. την ώρα.

Ο κ. Τράα άφησε τέλος ανοικτό το ενδεχόμενο να περιοριστούν κι άλλο οι προσλήψεις στο Δημόσιο.