ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η τρόικα ξανάρχεται με άγριες διαθέσεις

Η τρόικα ξανάρχεται με άγριες διαθέσεις

Τέσσερα καυτά μέτωπα στις συναντήσεις με την τρόικα που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Φεβρουαρίου έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, τα οποία θα δοκιμάσουν ξανά τη συνοχή της, αλλά και τις σχέσεις με τους δανειστές.

Στην Αθήνα έρχονται ξανά οι τρείς τροϊκανοί στα τέλη Φεβρουαρίου και μόνο ευχάριστα νέα δεν αναμένεται να φέρουν στις βαλίτσες τους.

Οι δανειστές δεν θα βρουν αυτά που περίμεναν καθώς εκτός από την μαύρη τρύπα στα έσοδα του Ιανουαρίου, θα έρθουν αντιμέτωποι και με το νέο φόρο στα ακίνητα που δεν θα ισχύσει από το πρώτο εξάμηνο του 2013, τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο που δεν προχωρούν καθώς και με τις αποκρατικοποιήσεις που δεν έχουν γίνει.

Το αρνητικό κλίμα θα προσπαθήσει να εξομαλύνει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος και φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για όλες τις παραπάνω αστοχίες.

Οι τρεις δανειστές θα συναντηθούν και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος καλείται να παρουσιάσει αποδεκτό, από τους ελεγκτές, σχέδιο μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα.

Ενιαίος φόρος ακινήτων

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα βρεθεί στην ατζέντα της τρόικας καθώς οι ελεγκτές θεωρούν αδιαπραγμάτευτο όρο την είσπραξη των 3,2 δισ. ευρώ, εντός του 2013, από τη φορολογία των ακινήτων ή από άλλο φόρο, με ισοδύναμο αποτέλεσμα.

Η τρόικα δεν πρόκειται να εμφανιστεί διατεθειμένη να προβεί σε… εκπτώσεις και στο πλαίσιο αυτό, αναμένουμε να δούμε ποια λύση θα βρει το υπουργείο ούτως ώστε να καταφέρει να μαζέψει το ποσό.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Έρχονται ποινές για τους οφειλέτες