ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Στόχος μείωση μαμούθ του ελλείμματος κατά $1,1 τρισ.

ΗΠΑ: Στόχος μείωση μαμούθ του ελλείμματος κατά $1,1 τρισ.
Στον χορό των μειώσεων των ελλειμμάτων μπαίνει και ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ετοιμάζει δραστική μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ στον...

Στον χορό των μειώσεων των ελλειμμάτων μπαίνει και ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ετοιμάζει δραστική μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ στον προϋπολογισμό του για το οικονομικό έτος 2012, το οποίο ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Λευκού Οίκου για την κατάρτιση του προϋπολογισμού, Jack Lew, η πρόταση Ομπάμα θα προβλέπει μείωση του ελλείμματος κατά 1,1 τρισ. δολ. σε περίοδο δέκα ετών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι οι περικοπές που προτείνει ο Λευκός Οίκος δεν είναι αρκετές για να χαλιναγωγήσουν το τεράστιο ομοσπονδιακό έλλειμμα και σχεδιάζουν να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις για τον περιορισμό του ελλείμματος.

"Θα παρουσιάσει [τη Δευτέρα] ένα σχέδιο προϋπολογισμού που θα συνεχίσει να καταστρέφει θέσεις εργασίας προβλέποντας μεγάλες δαπάνες, υψηλό δανεισμό και υψηλή φορολόγηση", δήλωσε ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, John Boehner μιλώντας στο NBC.

Το έλλειμμα αναμένεται να φτάσει τα 1,48 τρισ. δολ. ή το 9,8% του ΑΕΠ κατά το τρέχον δημοσιονομικό έτος από 10% του ΑΕΠ το 2010.

Πηγή: newscode.gr