ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος στις 11 Μαρτίου

ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος στις 11 Μαρτίου
Στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Σύνοδος...

Στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι. «Κοινό νόμισμα σημαίνει κοινές δράσεις» τόνισε, προσθέτοντας την ανάγκη για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην ευρωζώνη, στη βάση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που έχει κάθε κράτος-μέλος.

Στην ανακοίνωση ο κ. Ρομπέι επισημαίνει ότι κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις 4 Φεβρουαρίου, οι ηγέτες των κρατών-μελών έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να δώσουν μια ισχυρή οικονομική βάση στο ενιαίο νόμισμα. Στα πλαίσια αυτά και ο ίδιος έλαβε εντολή να παρουσιάσει προτάσεις για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη.

Επίσης, υποστηρίζει ότι τα μέλη της ζώνης του ευρώ έχουν τη βούληση να προχωρήσουν πιο μακριά από την αυστηρή επιτήρηση των οικονομικών πολιτικών που αποφασίστηκε τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης-25ης Μαρτίου οι προσπάθειες των ηγετών θα εστιάσουν την συμφωνία για μια λύση-πακέτο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Πηγή: newscode.gr