ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία – Γαλλία: Ανάπτυξη για τους οικονομικά ισχυρούς της Ευρώπης

Γερμανία – Γαλλία: Ανάπτυξη για τους οικονομικά ισχυρούς της Ευρώπης
Τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία έτρεξαν με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2010. Για την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης , την Γερμανία...

Τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία έτρεξαν με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2010. Για την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης , την Γερμανία, η οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 4% , επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάπτυξη 4,1% για το 2010.

Αύξηση 0,4% παρουσίασε το ΑΕΠ της Γερμανίας το τέταρτο τρίμηνο του 2010, έναντι αύξησης 0,7% που είχε καταγράψει το τρίτο τρίμηνο. Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, στην ανάπτυξη συνέβαλαν σημαντικά οι καθαρές εξαγωγές.

Για την Γαλλία, η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας Istat, ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ επεκτάθηκε σε ποσοστό 1,5% το 2010, αντιστρέφοντας τη συρρίκνωση κατά 2,5% το 2009 ενώ ήταν ανάλογο των πιο πρόσφατων επίσημων προβλέψεων της κυβέρνησης.

Η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας δεν κατόρθωσε να επιταχυνθεί στο τέταρτο του 2010, αν και η αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στο σύνολο του έτους ήταν ανάλογη των προβλέψεων της κυβέρνησης που έκαναν λόγο για επέκταση 1,5%.

Το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,3% στους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, έναντι του αμέσως προηγούμενου τριμήνου, όταν αναπτύχθηκε επίσης σε ποσοστό 0,3% στο τρίμηνο.

Πηγή: newscode.gr