ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Ιταλός Μάριο Ντράγκι φαβορί στην κούρσα διαδοχής του Τρισέ

O Ιταλός Μάριο Ντράγκι φαβορί στην κούρσα διαδοχής του Τρισέ
Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν δηλώνει ότι ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι έχει μεγάλες...

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν δηλώνει ότι ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι έχει μεγάλες πιθανότητες να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα La Stampa. «Εάν είναι υποψήφιος, ναι», απαντά ο Λικ Φρίντεν σε ερώτηση σχετικά με το τι πιθανότητες έχει ο Μάριο Ντράγκι να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη συνέντευξη που δόθηκε βάσει συμφωνίας με πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες.

«Γνωρίζω τον Μάριο Ντράγκι εδώ και καιρό, πάντοτε τον έβρισκα εντυπωσιακό και έξυπνο. Είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέση στην οποία έφθασε διότι γνωρίζει καλά το επάγγελμα. Μην με ρωτήσετε ωστόσο εάν θα ψήφιζα υπέρ του. Θέλω πρώτα να αποτιμήσω και τις άλλες υποψηφιότητες», λέει ο Λικ Φρίντεν.

Η κούρσα για την αντικατάσταση του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος θα αποχωρήσει στο τέλος του Οκτωβρίου από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ξεκίνησε και πάλι με μεγάλη ταχύτητα μετά την αποχώρηση του προέδρου της Μπούντεσμπανκ Αξελ Βέμπερ την περασμένη εβδομάδα, ελλείψει ικανής υποστήριξης.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι υποστήριξε την υποψηφιότητα του Μάριο Ντράγκι, χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετική».

Μεταξύ των άλλων Γερμανών υποψηφίων κυκλοφορεί το όνομα του Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας του Λουξεμβούργου Ιβ Μερς ή ο πρόεδρος της Τράπεζας της Φινλανδίας Ερκι Λιικάνεν, περιλαμβάνονται μεταξύ των υποψηφίων τα ονόματα των οποίων κυκλοφορούν.

Πηγή: newscode.gr