ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία απελευθέρωσης δασμών μεταξύ Ιαπωνίας-Ινδίας

Συμφωνία απελευθέρωσης δασμών μεταξύ Ιαπωνίας-Ινδίας
Σε διμερή συμφωνία προχώρησαν η Ιαπωνία και η Ινδία σχετικά με τις ελεύθερες...

Σε διμερή συμφωνία προχώρησαν η Ιαπωνία και η Ινδία σχετικά με τις ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές, βάσει της οποίας καταργούνται οι δασμοί για μία δεκαετία σε περισσότερο από το 90% των εμπορικών ανταλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Σείτζι Μαεχάρα και ο Ινδός υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Ανάντ Σαρμά, ολοκλήρωσαν τη συμφωνία σε τελετή στο υπουργείο στο Τόκιο.

Η συμφωνία θα " προωθήσει μια στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, που θα τους επιτρέψει να συνάψουν σχέση κοινού οφέλους και να αναπτύξουν τις οικονομίες τους ", είπε ο Ιάπωνας υπουργός Μαεχάρα.

Από την πλευρά του ο Ινδός υπουργός Εμπορίου, Σαρμά, δήλωσε ότι η συμφωνία "προβάλλει ένα γενικότερο πλαίσιο, προώθησης της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο στο εμπόριο, όσο και στις επενδύσεις, που θα επιβραβεύσει τόσο την Ινδία , όσο και την Ιαπωνία ".

Συμπληρώνοντας δε, είπε ότι " έχουμε βαθιά μέσα στο μυαλό μας τη σκέψη πως αυτή η συμφωνία θα μας σπρώξει σε μία νέα εποχή οικονομικής συνεργασίας η οποία θα φέρει ανάπτυξη, καινοτομίες αλλά και πλούτο στις κοινωνίες και των δύο χωρών ".