ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επαφές ΥΠΟΙΚ με Λονδίνο για την επόμενη έκδοση

Επαφές ΥΠΟΙΚ με Λονδίνο για την επόμενη έκδοση
Ακόμα πιο κοντά στον στόχο που έχει θέσει για τον ερχόμενο Μάρτιο...

Ακόμα πιο κοντά στον στόχο που έχει θέσει για τον ερχόμενο Μάρτιο φέρνει το οικονομικό επιτελείο η χθεσινή πετυχημένη έκδοση των εντόκων γραμματίων.

Στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) δεν θα έβλεπαν με καθόλου κακό μάτι μια μεγάλη - τόσο από πλευράς ποσού όσο κι από πλευράς διάρκειας - έκδοση στις αρχές του επόμενου μήνα. Και μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται αθόρυβα και συστηματικά το τελευταίο διάστημα. Δηλαδή, τί κάνουν;

Μεταξύ άλλων, προσεγγίζουν διαχειριστές μεγάλων ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων και συζητούν μαζί τους το ενδεχόμενο. Ο στόχος, προφανής: Να διερευνήσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε μια τέτοια προσπάθεια. Οι επαφές, εννοείται, γίνονται ένθεν κι ένθεν του Ατλαντικού, αλλά πρωτίστως στο Λονδίνο. Αν ανάψει το Σίτι το πράσινο φως, τότε το πρώτο μεγάλο βήμα για την επιστροφή της χώρας στις ελεύθερες αγορές κεφαλαίου, θα γίνει. Αρχικώς, η κίνηση αυτή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβριο. Οι πολιτικές εξελίξεις, όμως, που είχαν μεσολαβήσει τότε, ανέβαλλαν την προσπάθεια. Τώρα, προσδιορίζεται χρονικά για τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι το Μνημόνιο προβλέπει οριστική επιστροφή στις αγορές έως το τέλος του έτους. Ελάχιστοι, όμως, είναι εκείνοι που δείχνουν να τον πιστεύουν. Μάλιστα, οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι τώρα τελευταία η πρόβλεψη που γίνεται είναι ότι αν η εν λόγω επιστροφή συντελεσθεί στο πρώτο 3μηνο του 2012, όλοι θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι. Με τα spreads σε κατάσταση ασανσέρ, το πιθανότερο είναι ότι κι αυτή η εκτίμηση θα επαληθευτεί.

Πηγή: www.newscode.gr