ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αναρρώνει» η οικονομία της Βουλγαρίας

«Αναρρώνει» η οικονομία της Βουλγαρίας
Την κοινή εκτίμηση ότι η βουλγαρική οικονομία "αναρρώνει" από την κρίση, διατύπωσαν ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, και ο..

Την κοινή εκτίμηση ότι η βουλγαρική οικονομία "αναρρώνει" από την κρίση, διατύπωσαν ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, και ο επικεφαλής του τμήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις χώρες της Βαλτικής και της κεντρικής Ευρώπης, Πίτερ Χάρολντ, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν.

Σε ανακοίνωση της υπηρεσίας ενημέρωσης της βουλγαρικής κυβέρνησης επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν το πλαίσιο της στρατηγικής στήριξης της Παγκόσμιας Τράπεζας προς τη Βουλγαρία για την επόμενη πενταετία.

Ο "μηχανισμός" υποστήριξης των προσπαθειών της Βουλγαρίας, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας, θα αποτελέσει, εξάλλου, το βασικό σημείο αναφοράς του νέου πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας, το οποίο επεξεργάζεται η Παγκόσμια Τράπεζα, για την περίοδο 2011-2015.

Κυρίαρχα στοιχεία της νέας στρατηγικής είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Βούλγαρων, η "εναρμόνιση" του επιπέδου με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς και η ενδυνάμωση των μηχανισμών διαχείρισης και απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τα οποία προορίζονται για την υλοποίηση έργων υποδομών.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χάρολντ τόνισε ότι το 2010 οι προσπάθειες της βουλγαρικής κυβέρνησης για την επίτευξη των στόχων ανάπτυξης της οικονομίας ήταν σε "καλό δρόμο". Από την πλευρά του, ο κ. Μπορίσοφ ευχαρίστησε το στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αποδοτική συνεργασία των δύο μερών.

Πηγή: newscode.gr