ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν θα δοθούν στην “Alpha Bank”οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Δεν θα δοθούν στην “Alpha Bank”οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Έντονες διαβουλεύσεις και εμπλοκές σε εξέλιξη για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας

Μια απρόβλεπτη εξέλιξη σημειώθηκε πριν από λίγο όσον αφορά στο σχέδιο απορρόφησης υποκαταστημάτων κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αξιόπιστη τραπεζική πηγή η οποία τυγχάνει να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, φαίνεται πως δεν πρόκειται να προκριθεί η πρόταση της “Alpha Bank” παρότι αναδιατυπώθηκε επί τα βελτίω. Λέγεται μάλιστα ότι τα υποκαταστήματα όλων των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούσαν στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να περάσουν υπό τον έλεγχο της Τραπέζης Πειραιώς, γεγονός το οποίο μπορεί να ενισχυθεί από τις διαρροές κυβερνητικών παραγόντων και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών που ανέφεραν πως ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα πρέπει να επωμιστεί αυτό το βάρος.

Πριν από λίγες ώρες είχε γίνει γνωστό ότι στο δίκτυο της “Alpha Bank” θα εντασσόταν αυτό της Τραπέζης Κύπρου ενώ στην Τράπεζα Πειραιώς θα περνούσαν τα υποκαταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας και της Λαϊκής, η οποία έχει μετονομαστεί σε CPB Bank. Κατά τις διαβουλεύσεις για την πρόοδο της διαδικασίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει προκύψει μία σοβαρή αγκύλωση από την οποία φαίνεται πως τελικώς δεν πρόκειται να προχωρήσει η πρόταση της “Alpha Bank”.

Στο παρασκήνιο διακινούνται ήδη διάφορες φήμες για εμπλοκή ακόμα και του ρωσικού παράγοντα ενώ αναθερμαίνονται σενάρια που ακούστηκαν στην αρχή της εβδομάδας . Ωστόσο η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ρευστή και αβέβαιη γι’ αυτό και μεταφέρουμε το κλίμα διάχυτης επιφύλαξης που καταγράφεται.

Διαβάστε επίσης: