ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Βερολίνο επιτίθεται στις ιταλικές τράπεζες

Το Βερολίνο επιτίθεται στις ιταλικές τράπεζες

Έρχεται η σειρά της Ιταλίας - Αποφασισμένοι να πάρουν τις καταθέσεις του Νότου οι Γερμανοί

Καταστάσεις απόλυτης παραφροσύνης βιώνει πλέον η Ευρώπη με τη Γερμανία να έχει πλέον χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου και να επιχειρεί να διαλύσει τα τραπεζικά συστήματα των χωρών του Νότου και να συγκεντρώσει τις καταθέσεις σε δικές της τράπεζες.

Η προειδοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας, ήχησε σαν προειδοποίηση μετά και τις δηλώσεις του νέου Προέδρου του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ, που άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο κουρέματος στις τραπεζικές καταθέσεις των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους.

Είναι φανερή πλέον η προσπάθεια των Γερμανών.

Θέλουν να περάσουν το μήνυμα σε όλους τους καταθέτες των τραπεζών στον ευρωπαϊκό νότο ότι τα χρήματά τους δεν είναι ασφαλή και καλά θα κάνουν να τα μεταφέρουν σε χώρες που εγγυώνται την ασφάλειά τους. Και φυσικά , η χώρα που δεν απειλείται αλλά αντίθετα απειλεί και διαλύει την Ευρώπη είναι η Γερμανία.

Στο στόχαστρο του Βερολίνου έχει μπει πλέον η Ιταλία.

Όπως τιμώρησαν την Κύπρο καθιστώντας περισσότερο επώδυνη τη δεύτερη συμφωνία, διαλύοντας τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες και την οικονομία της, έτσι θέλουν να τιμωρήσουν και την Ιταλία.

Η κ. Μέρκελ και η Γερμανική πολιτική και οικονομική τάξη δεν συγχωρούν στους Ιταλούς ότι ψήφισαν ''αντιγερμανικά'' στις πρόσφατες εκλογές αναδεικνύοντας τους Μπερλουσκόνι και Γκρίλο, ως νικητές, και καταβαραθρώνοντας τον εκλεκτό του Βερολίνου Μάριο Μόντι.

Η Γερμανία θέλει να γονατίσει την Ιταλία, να την αναγκάσει να αποδεχθεί τις πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης και το πρώτο χτύπημα θα δοθεί στο τραπεζικό της σύστημα.

Αυτή η παραφροσύνη όμως δεν στοχεύει μία μικρή χώρα , όπως η Κύπρος, αλλά την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και μια μεγάλη χώρα.

Είναι σαφές ότι έχουμε μπει σε ένα σκοτεινό και δύσβατο μονοπάτι που κανείς δεν ξέρει που θα μας οδηγήσει.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η Γερμανία μαζεύει τις καταθέσεις, έχοντας μεθοδεύσει για αργότερα τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι τους τελευταίους 3 μήνες τα γερμανικά αποθέματα χρυσού, που βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισαν να επαναπατρίζονται.