ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To Ελληνικό στο "fast track"

To Ελληνικό στο "fast track"
Στις διαδικασίες του «fast track» θα υπαχθεί το Ελληνικό, όπως δήλωσε...

Στις διαδικασίες του «fast track» θα υπαχθεί το Ελληνικό, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τις στρατηγικές επενδύσεις.

Ο κ. Παμπούκης έκανε λόγο για «τολμηρό και οραματικό σχέδιο που μπαίνει σε στάδιο υλοποίησης», από το οποίο, όπως είπε, θα υπάρξει κοινωνικό μέρισμα για όλους τους κατοίκους της Αττικής ενώ θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας.

Ο υπουργός Επικρατείας μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα στο Κατάρ έχοντας στις αποσκευές του, όπως είπε, την ένταξη της επένδυσης στις διαδικασίας "fast track", "κάτι που ενδιαφέρει κάθε εν δυνάμει σοβαρό επενδυτή".

Ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά μόνο με το Κατάρ για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ανέφερε ωστόσο ότι το Κατάρ είναι ένας πολύ σοβαρός επενδυτής που έχει επιδείξει ενδιαφέρον.

Εξάλλου την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν ο χρηματοοικονομικός και ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών για την επένδυση του Ελληνικού.

Αναφορικά με τον στόχο είσπραξης των 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, τόνισε πως, μπορεί να περιλαμβάνει και επενδύσεις του νόμου για το fast track, αλλά όχι μόνο αυτές.