ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Έκπληκτη" η Εθνική από την απόρριψη της Alpha

"Έκπληκτη" η Εθνική από την απόρριψη της Alpha
Χάλασε ο γάμος καθώς η Alpha έκρινε ασύμφορους τους όρους

Την έκπληξή της εκφράζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα για την απόρριψη της πρότασης συγχώνευσης προς την Alpha Bank, που ήταν προς των συμφέρον των δύο τραπεζών αλλά και της ελληνικής οικονομίας.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, όπως επισημαίνεται αντιμετωπίσθηκε θετικά τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις διεθνείς, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση.

Η νέα ισχυρή τράπεζα που θα προέκυπτε από την συγχώνευση θα συγκαταλεγόταν μεταξύ των πέντε ισχυρότερων κεφαλαιακά τραπεζών της Ευρώπης και θα έδινε τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης στη διατραπεζική αγορά, με συνέπεια την απεξάρτηση από τρίτους.

Επίσης, σύμφωνα με στελέχη της Εθνικής, η πρόταση ήταν προς το συμφέρον των μετόχων της Alpha Bank, καθώς έδινε πολύ υψηλό premium, ακόμη και για ευρωπαϊκά δεδομένα.

Νωρίτερα η Alpha Bank, είχε απορρίψει την πρόταση επικαλούμενη " την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί αλλά και το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους".

Την αντίθεσή του στον "γάμο" των δυο τραπεζών εκφράζει και ο σύλλογος προσωπικού στην Alpha, λέγοντας, πως μια ενδεχόμενη εξαγορά από την Εθνική, υπό αυτούς τους όρους, θα είναι σε βάρος των πελατών, των μετόχων αλλά και του προσωπικού.

Διαβάστε επίσης: Χαλάει ο γάμος Εθνικής-Alpha