ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η επόμενη μέρα των τραπεζικών εξελίξεων

Η επόμενη μέρα των τραπεζικών εξελίξεων
“Χτύπημα” ήταν και πάει; Όποιος υποστηρίξει κάτι τέτοιο αναφορικά με την αποτυχημένη, προς το παρόν, προσπάθεια της Εθνικής να προσεγγίσει..

“Χτύπημα” ήταν και πάει; Όποιος υποστηρίξει κάτι τέτοιο αναφορικά με την αποτυχημένη, προς το παρόν, προσπάθεια της Εθνικής να προσεγγίσει φιλικά και στρατηγικά την Alpha Bank, προφανώς βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος. Ακόμα κι αν η Εθνική δεν κάνει το δεύτερο “χτύπημα”, που περιμένει η αγορά, θα βρεθεί κάποιος άλλος που θα πάρει τη θέση της στην ...επίθεση. Αν και κανείς δεν θα πρέπει να διαγράψει το σενάριο μιας περισσότερο επιθετικής κίνησης της Αιόλου τα προσεχή 24ωρα.


Ωστόσο, το ενδεχόμενο επιθετικής προσφοράς, προς τους μετόχους της Alpha θα πρέπει να αποκλεισθεί. Ο λόγος; Τα λεφτά, που θα απαιτηθούν, θα είναι πολλά. Και δεν είναι καιρός για τέτοιου είδους ανοίγματα. Όμως, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο κατάθεσης μιας βελτιωμένης φιλικής προσφοράς και πάλι από την Εθνική και πάλι προς την Alpha. Όπως υπάρχει το ενδεχόμενο να μπει σφήνα κάποιος τρίτος, για παράδειγμα, η Eurobank και να καταθέσει ακόμα πιο φιλική προσφορά προς την Alpha, σε σχέση με αυτή της Εθνικής.


Και τότε, τί θα γίνει; Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι για την κυβέρνηση, το θέμα δεν έχει κλείσει. Αντιθέτως, εκτιμούν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο μιας “επιστροφής” της Εθνικής, ενώ αναρωτιούνται πως θα αντιδράσουν και οι μέτοχοι της τράπεζας όταν η διοίκηση της απορρίπτει μια πρόταση με τέτοιο premium σε τέτοιες δύσκολες εποχές. Γι αυτό και είναι πεπεισμένοι ότι “κάτι ετοιμάζεται”.


Εστω κι αν η Alpha εμφανίζεται αρνητική στην προοπτική επανάληψης των συζητήσεων με την Εθνική. Στην οδό Νίκης επιμένουν ότι όλα ακόμα είναι ανοικτά και μάλλον φαίνεται ότι έχουν δίκιο.

Πηγή: newscode.gr