ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: «H Κίνα κατανοεί την ευθύνη που έχει»

Σόιμπλε: «H Κίνα κατανοεί την ευθύνη που έχει»
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σοίμπλε ανέφερε ότι ελπίζει πως οι χώρες του G20 θα καταλήξουν σε συμφωνία σήμερα για ένα ευρύ...

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σοίμπλε ανέφερε ότι ελπίζει πως οι χώρες του G20 θα καταλήξουν σε συμφωνία σήμερα για ένα ευρύ πλαίσιο δεικτών για τη μέτρηση των ανισορροπιών στην παγκόσμια οικονομία.

«Συνομίλησα αρκετή ώρα με τον Κινέζο ομόλογό μου χθες βράδυ και έχω την εντύπωση ότι η Κίνα κατανοεί την ευθύνη που έχει όντας μία από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου», δήλωσε ο Σόιμπλε το πρωί. «Η Κίνα δέχεται έντονη επιρροή από τις εξελίξεις στις παγκόσμιες αγορές».

Μέχρι στιγμής πάντως φαίνεται πως δεν υπάρχει σημείο σύγκλισης. Η Κίνα ήταν η χώρα με τις μεγαλύτερες αντιδράσεις χθες, ενώ και οι Ρωσία και Ινδία εξέφρασαν αντιρρήσεις για ορισμένους δείκτες.

«Πρέπει να καταπολεμήσουμε τις υπερβολές», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. «Ωστόσο πρέπει να δούμε με προσοχή τι καταλαβαίνουμε με αυτό σε κάθε περίπτωση και σε τι μπορούμε να συμφωνήσουμε. Οι θέσεις των χωρών-μελών στο συγκεκριμένο ζήτημα διαφέρουν», κατέληξε.

Πηγή: newscode.gr