ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φυγή «προς τα εμπρός» σχεδιάζουν στο υπ. Οικονομικών

Φυγή «προς τα εμπρός» σχεδιάζουν στο υπ. Οικονομικών
Προσπάθεια φυγής προς τα εμπρός, θα επιχειρήσει μέσα στις προσεχείς ημέρες το υπουργείο Οικονομικών...

Προσπάθεια φυγής προς τα εμπρός, θα επιχειρήσει μέσα στις προσεχείς ημέρες το υπουργείο Οικονομικών, προσπαθώντας κατ αυτόν τον τρόπο να ξεφύγει από το κλίμα της δυσαρέσκειας και της σχεδόν μόνιμης απαισιοδοξίας που έχει εγκαθιδρυθεί ακόμα και στους κόλπους της κυβέρνησης, αναφορικά με το οικονομικό της πρόγραμμα. Κι αναζητούνται πρωτοβουλίες, οι οποίες θα βοηθήσουν σε αυτή την αλλαγή κλίματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις συζητήσεις που εξελίσσονται στο παρασκήνιο, επιχειρείται να διασφαλιστεί ότι στην επόμενη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11 Μαρτίου, θα επικυρωθεί η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ ευρώ και η μείωση του επιτοκίου του.

Κατ αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι ακόμα κι αν δεν σημειωθεί βήμα προόδου στο μέτωπο της επίλυσης του ευρωπαϊκού προβλήματος, συνολικά, η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από αυτή τη συγκυρία κερδισμένη, εξασφαλίζοντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι δύο φορές που αποπειράθηκε να κάνει κάτι ανάλογο η Αθήνα, στο πρόσφατο παρελθόν, απέτυχε. Κι αυτό είναι που ανησυχεί τόσο το υπουργείο Οικονομικών, όσο και το Μέγαρο Μαξίμου. Το οποίο, πολύ θα ήθελε να κάνει μια επίδειξη, έστω και συμβολική, του κοινωνικού του προσωπείου, όμως, οι δυνατότητες που έχει για να κάνει κάτι τέτοιο είναι από μικρές έως ανύπαρκτες.

Παρ όλα αυτά, δόθηκε η εντολή στο οικονομικό επιτελείο να τις διερευνήσει και να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες. Το αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας αναμένεται έως τα μέσα Μαρτίου, αν και στην οδό Νίκης προτιμούν να κρατούν "μικρό καλάθι".

πηγή: newscode.gr