ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αξιωματούχος της ΕΤΕ στο Reuters: «H προσφορά μας ισχύει ακόμα»

Αξιωματούχος της ΕΤΕ στο Reuters: «H προσφορά μας ισχύει ακόμα»
Η προσφορά της Εθνικής για φιλική συγχώνευση προς την Alpha Bank ,η οποία και απορρίφθηκε την Παρασκευή...

Η προσφορά της Εθνικής για φιλική συγχώνευση προς την Alpha Bank ,η οποία και απορρίφθηκε την Παρασκευή, εξακολουθεί να ισχύει και πρέπει να εξεταστεί, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Εθνικής Τράπεζας στο Reuters το Σάββατο.

"Η πρόταση της Εθνικής Τράπεζας στην Alpha Bank εξακολουθεί να είναι πάνω στο τραπέζι. Πιστεύουμε ότι η προσφορά μας έχει πλεονεκτήματα και θα πρέπει να εξεταστεί από τους μετόχους” ανέφερε ο αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει υποβάλει πρόταση στην Αlpha Bank για συγχώνευση των δύο εταιριών, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες φήμες που οδήγησαν στην αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο, η Εθνική πρότεινε στην Αlpha να εξετάσει πρόταση ανταλλαγής 8 νέων μετοχών Εθνικής για κάθε 11 υφιστάμενες μετοχές της Alpha, σε σχέση ανταλλαγής 0,727 που ανταποκρίνεται σε premium 18,5% για τη μετοχή της Alpha. Η Alpha Bank απέρριψε την πρόταση χαρακτηρίζοντας ασύμφορους τους όρους της.

Πηγή: newscode.gr