ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική-Alpha: Με το βλέμα στραμμένο στο Χ.Α.

Εθνική-Alpha: Με το βλέμα στραμμένο στο Χ.Α.
Με το βλέμμα στραμμένο στην αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς θα βρίσκονται σήμερα οι διοικήσεις της Εθνικής και της Alpha Bank...

Με το βλέμμα στραμμένο στην αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς θα βρίσκονται σήμερα, όλη τη μέρα, οι διοικήσεις της Εθνικής και της Alpha Bank.

Και δικαιολογημένα, αφού από τη συμπεριφορά των μετοχών τους θα κριθεί εν πολλοίς τι ακριβώς προεξοφλούν οι μέτοχοι των δύο τραπεζών. Στο στρατόπεδο της ΕΤΕ θεωρούν επιβεβλημένο η πλευρά της Alpha να "βγει" και να εξηγήσει πειστικά και δημοσίως για ποιον λόγο ακριβώς απορρίπτει μια προσφορά που θα αποδώσει στους μετόχους της ένα premium της τάξης του 25%.

Η Εθνική θεωρεί ότι η ανακοίνωση της Παρασκευής δεν καλύπτει τους μετόχους της Alpha και θα επιμείνει με κάθε τρόπο και μέσο στην προσφορά που δημοσιοποιήθηκε προχθές. Από την πλευρά της Alpha Bank, τώρα, τηρείται μια στάση αναμονής κι ετοιμάζεται η αντεπίθεση, στην περίπτωση που η Εθνική προχωρήσει σε νέα επίσημη πρόσκληση - πρόκληση. Έως τότε, όμως, θα τηρείται σιγή ιχθύος, καθώς εκτιμάται ότι δεν υπάρχει λόγος δικής τους νέας δημόσιας παρέμβασης, αν δεν προηγηθεί αντίστοιχη της Εθνικής. Έως τότε, θα συνεδριάζουν και θα περιμένουν. Η αλήθεια είναι πάντως ότι σχεδόν όλοι στην αγορά, αυτή τη στιγμή, αναμένουν μια βελτιωμένη προσφορά από την ΕΤΕ, η οποία, όμως, δείχνει να πιστεύει ότι αυτή που έχει καταθέσει είναι η βέλτιστη.

Η δε Alpha εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια, αλλά την ίδια ώρα απομακρύνεται συνεχώς από την ιδέα της εμπλοκής της με την Εθνική. Μάλιστα, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, ακόμα και οι όποιες γέφυρες προσέγγισης είχαν στηθεί μεταξύ των διοικήσεων των δύο τραπεζών, έχουν πλέον κοπεί και πολύ δύσκολα θα ξαναδημιουργηθούν. Τουλάχιστον στο ορατό μέλλον.

Πηγή: www.newscode.gr