ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξελίξεις στο τραπεζικό κλάδο βλέπει η UBS

Εξελίξεις στο τραπεζικό κλάδο βλέπει η UBS
Εξελίξεις αναμένει η UBS σύμφωνα με έκθεση της στο Ελληνικό τραπεζικό κλάδο, παρά την άρνηση της Alpha Bank...

Εξελίξεις αναμένει η UBS σύμφωνα με έκθεση της στο Ελληνικό τραπεζικό κλάδο, παρά την άρνηση της Alpha Bank την Παρασκευή στην πρόταση φιλικής συγχώνευσης από την πλευρά της Εθνικής. «Η μπάλα τώρα έχει κυλήσει και θα περιμένουμε περισσότερες εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο» αναφέρει η UBS στην έκθεση της.

«Εδώ και καιρό υποστηρίζουμε ότι η ενοποίηση ίσως αποδειχθεί ωφέλιμη για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τους μετόχους του», σημειώνει η UBS και προσθέτει πως οι ελληνικές τράπεζες ανταποκρίνονται στις δύσκολες συνθήκες καθώς και στην έκκληση των αρχών να έλθει ενοποίηση στον κλάδο.

Στα 6,20 ευρώ βλέπει την Alpha Bank η UBS – Τι λέει για τις άλλες τράπεζες

Με τιμή στόχο τα 6,20 ευρώ και σύσταση αγοράς για την Alpha Bank η UBS σε σημερινή της έκθεσης για τις ελληνικές τράπεζες εκτιμά πως ο χορός των συγχωνεύσεων έχει αρχίσει και θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα ενώ δεν αποκλείει νέα προσφορά αφού τιτλοφορεί το report τού «απορρίφθηκε η πρώτη προσφορά».

Διατυπώνει ουδέτερη σύσταση για τις Eurobank (τιμή στόχος τα 5,70), Μarfin (τιμή στόχος τα 1,10) και Πειραιώς (τιμή στόχος τα 1,80) και πώλησης για την Αγροτική (0,50). Κατά την άποψη του οίκου, η πιθανότερη εξέλιξη είναι συμφωνίες με ανταλλαγή μετοχών, και όχι με μετρητά.

Η συγκέντρωση του τραπεζικού κλάδου με συγχωνεύσεις και εξαγορές έχει πολλά πλεονεκτήματα, λέει η ελβετική τράπεζα αφού θα δημιουργήσει μεγαλύτερους ομίλους με ισχυρότερους ισολογισμούς. Οι νέες οντότητες που μπορεί να προκύψουν θα αποκτήσουν κατά την UBS καλύτερη πρόσβαση στη διατραπεζική και συνέργειες στην Ελλάδα και στην ΝΑ Ευρώπη.

Πηγή: www.newscode.gr