ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΧΑ: “Απογειώνονται” ΕΤΕ - Αlpha ....πάνω από τις 1.700 μονάδες επιμένει ο Γ.Δ.Τ

ΧΑ: “Απογειώνονται” ΕΤΕ - Αlpha ....πάνω από τις 1.700 μονάδες επιμένει ο Γ.Δ.Τ
Στο στόχαστρο των επιθετικών εντολών αγοράς οι μετοχές των Εθνική-Alpha...

Στο στόχαστρο των επιθετικών εντολών αγοράς οι μετοχές των Εθνική-Alpha Bank στο ξεκίνημα παρά την επιφυλακτικότητα που δημιουργεί η απορριπτική πρόταση της Alpha Bank. Η Εθνική έφθασε έως τα 8,10 ευρώ και το +7% με συναλλαγές που φθάνουν τώρά έως τα 1,9 εκατ.τεμ, ωστόσο μερική κατοχύρωση κερδών που πραγματοποιείται από τους βραχυπρόθεσμους οδηγεί τον τίτλο τα τελευταία λεπτά 7,92 ευρώ.

Η μετοχή της Alpha Bank έφθασε στο άνοιγμα έως το +18,58% και τα 5,68 ευρώ με συναλλαγές που ξεπερνούν ήδη τα 3 εκατ. τεμ..Τα έντονα “πονταρίσματα” διατηρούνται με την μετοχή να διατηρείται στα 5,50 ευρώ και στο +14,50%.

Στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές τον πρώτο λόγο έχουν στο άνοιγμα οι πωλητές που προχωρούν σε μερική κατοχύρωση των βραχυπρόθεσμων κερδών, ωστόσο η προσφορά απορροφάται ιδιαίτερα εύκολα, οδηγώντας έτσι ελαφρώς χαμηλότερα τους τραπεζικούς τίτλους.

Στο -2,85% η μετοχή της Eurobank διατηρώντας τα 5,10 ευρώ με όγκο 1,4 εκατ.τεμ. στο -3,20% η μετοχή της Πειραιώς που παραμένει πάνω από τα 1,80 ευρώ με όγκο 3,5 εκατ.τεμ, στο -2,50% η Marfin και στην τιμή των 1,18 ευρώ, στο -3,40% στα 4 ευρώ η μετοχή του Ταχ. Ταμιευτηρίου. Θετική κίνηση και από τις μετοχές των Coca Cola με +0,50%, Τιτάν, Ελλάκτωρ και Jumbo.

Ο γενικός δείκτης τιμών επιμένει πάνω από τις 1.700 μονάδες με κέρδη 0,80%, μετά από την ενδοσυνεδριακή κίνηση έως τις 1.750 μονάδες. Στα 68 εκατ .ευρώ ο συνολικός τζίρος ιδιαίτερα υψηλός με την Alpha Bank να συγκεντρώνει τα 20 εκατ .ευρώ και την Εθνική να συγκεντρώνει τα 17 εκατ. ευρώ.

Παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς σημειώνουν πως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα και διατηρούν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση όποια δηλαδή και να είναι η εξέλιξη από το εν λόγω μέτωπο το σίγουρο πως η κίνηση της Εθνικής άνοιξε τον χορό των συζητήσεων και ενεργοποιεί το ενδιαφέοον σημαντικών χαρτοφυλακίων που πλέον παρακολουθούν πιο στενά την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Πηγή: www.newscode.gr