ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυπριακές Αερογραμμές: Αβέβαιο το μέλλον

Κυπριακές Αερογραμμές: Αβέβαιο το μέλλον
Aβέβαιο παραμένει το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) ακόμη και με την κρατική «ένεση»...

Aβέβαιο παραμένει το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) ακόμη και με την κρατική «ένεση» των 20 εκ. ευρώ, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για την ανάγκη ψήφισης συμπληρωματικού προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ για στήριξη του κρατικού αερομεταφορέα, ο κ. Σταυράκης προειδοποίησε ότι, αν δεν εγκριθεί το σχετικό κονδύλι, οι ΚΑ κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η κρατική στήριξη αποτελεί αντιστάθμισμα για την απαγόρευση των πτήσεων πάνω από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Μιλώντας μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι, σε περίπτωση που η εταιρεία υποχρεωθεί να κλείσει, θα χάσουν τη δουλειά τους χίλιοι και πλέον εργαζόμενοι και θα προκληθούν σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό και στην οικονομία της Κύπρου.

Αναφερόμενος στην τουρκική απαγόρευση, έκανε λόγο «για σημαντική στρέβλωση του ανταγωνισμού εφόσον όλες οι άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες των ΚΑ δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και μπορούν να πετούν σε πολλούς προορισμούς κυρίως στη Μόσχα και στην Πετρούπολη με λιγότερο κόστος καυσίμων και σε λιγότερο χρόνο».

Ο κ. Σταυράκης ανέφερε ότι απεστάλη κοινοποίηση της πρόθεσης για την κρατική στήριξη των Κ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά δεν απάντησε στο ερώτημα, αν θα πρέπει να αναμένεται απάντηση πριν δοθούν τα χρήματα.

Εκ μέρους των συντεχνιών των ΚΑ αναφέρθηκε ότι υπάρχει προφορική συγκατάθεση από τις Βρυξέλλες για να δοθούν τα χρήματα στην εταιρεία.

πηγή: newscode.gr