ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε-Παπακωνσταντίνου και στη μέση το... χρέος

Σόιμπλε-Παπακωνσταντίνου και στη μέση το... χρέος
Για την ελληνική οικονομία αλλά και τις εξελίξεις σε....

Για την ελληνική οικονομία αλλά και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η ζώνη του ευρώ θα συζητήσουν αύριο, Τρίτη, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική οικονομία και την πορεία της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Επίσης, οι δύο άνδρες θα συζητήσουν και για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στα τέλη Μαρτίου καθώς και για τη δυνατότητα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων μέσω EFSF.

Η ελληνική πλευρά θέλει να παράσχει διαβεβαιώσεις προς το Βερολίνο ότι οι ρυθμοί εφαρμογής του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων στην χώρα μας συνεχίζονται αδιάκοπα, ανεξαρτήτως με τις συζητήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Οι δύο υπουργοί Οικονομικών θα δώσουν το «παρών» και κατά τις επαφές του Γιώργου Παπανδρέου με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Πηγή: newscode.gr